Qui som?

L’Associació Jurídica Primavera Valenciana es constitueix per un equip d’advocats, procuradors i juristes compromesos amb la defensa dels drets fonamentals, així com la lluita contra la corrupció.

Les retallades en educació i sanitat, i la contínua vulneració dels drets i llibertats dels ciutadans per part d’una administració en crisi moral i, darrerament, també econòmica, precisen d’una cobertura jurídica, amb l’objectiu de denunciar i defensar els nostres drets dels atacs que pateixen de manera contínua i sistemática.

Per tal d’assolir aquest objectiu, tenim dues línies d’actuació fonamentals:

- Pedagogia Jurídica, dirigida a dotar de coneixements jurídics a alumnes de secundària i batxillerat, així com als estudiants universitaris, mitjançant tallers específics i conferències.

Hem treballat, per exemple, en la divulgació de les implicacions de la “LOMCE” pel que fa al dret a l’educació i la igualtat d’oportunitats. Igualment, l’AJPV ha intervingut en col·laboració amb la plataforma de professorat de tecnologia.

- Defensa dels drets fonamentals, mitjançant tant l’actuació lletrada en jutjats i tribunals, com accions dirigides a les institucions locals, autonòmiques, nacionals, europees i internacionals.

D’altra banda es desenvolupen accions de protecció davant la mal anomenada “llei de taxes judicials”, atesa la seua notòria inconstitucionalitat, reconeguda per la totalitat dels operadors jurídics. El nostre objectiu és sumar esforços que possibiliten la declaració d’inconstitucionalitat de la citada llei.

I com a activitat quotidiana des dels tristos esdeveniments de la Primavera Valenciana (febrer de 2012), la majoria de l’esforç de l’associació s’està dedicant a la defensa dels procediments judicials que se’n segueixen davant els tribunals.

La desraó d’aquells esdeveniments queda evidenciada pels sobreseïments judicials i d’altres absolucions resoltes per a joves que es van veure afectats per aquells fets desproporcionats i injustos.

Coordinem prop de seixanta Recursos d’Alçada davant el Ministeri de l’Interior arran dels 231 procediments sancionadors que va iniciar la Delegació de Govern el passat mes de maig contra joves –principalment menors-.

Per això són més d’un centenar les persones que estan sent recolzades directament per la nostra activitat, i tres àmbits d’actuació en drets fonamentals:

- Educació
- Estrangeria - DDHH
- Justícia

Volem aportar a la societat civil la necessària veu i defensa dels drets fonamentals, perquè l’aplicació de la llei és el que separa l’estat de dret de la dictadura.

La nostra associació no té ànim de lucre: l’activitat de l’AJPV es suporta exclusivament amb donacions voluntàries. Els juristes que hi col·laboren són igualment voluntaris que actuen sota el criteri de compromís no mercantilista.