I CONCURS AJPV “ELS DRETS FONAMENTALS: UNA IMATGE, UN DRET”

AJPV
Concurs convocat per l’Associació Jurídica de la Primavera Valenciana amb la col·laboració de l’IES Lluís Vives, contemplat en la PGA i el Projecte Educatiu del Centre i part del projecte COMENIUS de l’Institut.

Aquest concurs, emmarcat dins d’un projecte global comú que abasta xerrades, tallers i treballs d’aula, té una finalitat pedagògica dirigida no sols al nostre alumnat, si no també, a tota la comunitat educativa en general.
Els seus principals objectius, a banda de tots els relacionats amb les programacions de diversos Departaments Didàctics, han estat els següents:

  • Donar a conèixer a l’alumnat i a tota la comunitat educativa els drets fonamentals reconeguts el la Constitució Espanyola.
  • Transmetre i difondre un llistat bàsic de coneixements jurídics que hem anomenat “Farmaciola de primers auxilis”.
  • Proporcionar atenció lletrada en defensa o reclamació dels drets fonamentals dels ciutadans.
  • Reflexionar i sensibilitzar al nostre alumnat respecte al significat de ser un ciutadà no sols referit als seus drets si no també a les seues obligacions i de la importància de la consciència col·lectiva partint de la formació i l’educació individual.

Així mateix, aprofitant el 35 aniversari de la carta Magna i el també 2n aniversari dels fets ocorreguts amb l’Institut en la “Primavera Valenciana”, enguany, hem pren la iniciativa de convocar aquesta 1ª edició del concurs “ELS DRETS FONAMENTALS: UNA IMATGE, UN DRET”, per tal d’impulsar l’activitat començada i realitzada a l’institut, i de donar-li forma física per a la seua difusió, a partir de treballs Plàstiques.

Tots aquests treballs, estaran exposats al públic des del dia 3 al 14 de febrer d’enguany en el Cor de la Capella de l’IES Lluís Vives i desprès, passaran a fer una ruta itinerant.
Els premis es lliuraran el dissabte dia 15 de febrer, a les 19:00h, a la Sala d’Actes de l’Institut i es celebrarà una gala la que participarà els nostre alumnat, el professorat, l’AMPA i membres de l’AJPV i en la que comptarem amb la presència dels membres del Jurat, tots ells notables membres del món de la cultura, l’art, la universitat i l’advocacia així com de la comunitat educativa de l’Institut.

Esperem que aquesta iniciativa sigui del vostre interès i vos animem a participar o, en qualsevol cas, gaudir de l’exposició dels treballs presentats i de la Gala de Premis del 1r concurs “ELS DRETS FONAMENTALS: UNA IMATGE, UN DRET”.

Perquè l’Educació pública és el nostre principi.
Perquè és el millor valor d’un país.
Perquè és el millor temps emprat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>