#PrimaveraValenciana. Ens ajudeu?

primavera

El passat 15 de febrer de 2012 uns estudiants de segon de batxillerat de l’IES Lluís Vives de València eixiren al carrer per protestar perquè des d’abans de Nadal els professors que causaven baixa en l’institut no eren substituïts.

Els resultats d’aquella protesta pacífica coneguda com Primavera Valenciana són ben coneguts i la violència amb la que es va tractar estos estudiants feu la volta al món.

La realitat actual és que un bon grapat d’alumnes del centre han estat denunciats i sancionats per participar en actes públics durant els mesos de febrer i març, en defensa de la qualitat de l’ensenyament públic, en protesta per les retallades i en suport als companys retinguts a comissaria. Uns alumnes que han destacat per la seua excel·lència acadèmica, la seua implicació en les nombroses activitats que s’organitzen en el centre com mercadets solidaris, commemoracions diverses, dia del llibre, representacions teatrals i activitats esportives, així com el seu impecable comportament en les activitats extraescolars en què han participat.

El mateix IES Lluís Vives ha destacat la gran quantitat de premis que han obtingut en tota mena d’àmbits, artístics, científics, humanístics i,  també cívics, que han arribat de tots els racons del món. Especialment s’han mostrat orgullosos d’estos estudiants de segon de batxillerat, que es graduaren al juny de 2012 amb uns resultats acadèmics excel·lents: notes més altes que mai i 21 matrícules d’honor.

Vosaltres, amigues i amics, heu mostrat des del primer moment el vostre suport als estudiants i a l’IES Lluís Vives i heu manifestat el vostre profund malestar davant les acusacions que se’ls imputen, ja que no coincideixen en cap cas amb la impecable formació humana basada en valors ètics, cívics i democràtics que tots ells presenten.

Ara, i davant la imminència del primer aniversari de la Primavera Valenciana, i quan encara hi ha més de dos-cents estudiants denunciats per la Delegació del Govern, volem que vos sumeu a la setmana de reivindicació que s’està organitzant junt a l’Assemblea de Pares, Mares, Professors i Estudiants del Vives, el Col·lectiu de Músics Ovidi Montllor i un bon grapat d’editorials valencianes, en els actes que culminaran el 15 de febrer en un gran concert en suport dels i de les denunciades i represaliades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>