I CONCURS AJPV “ELS DRETS FONAMENTALS: UNA IMATGE, UN DRET”

AJPV
Concurs convocat per l’Associació Jurídica de la Primavera Valenciana amb la col·laboració de l’IES Lluís Vives, contemplat en la PGA i el Projecte Educatiu del Centre i part del projecte COMENIUS de l’Institut.

Aquest concurs, emmarcat dins d’un projecte global comú que abasta xerrades, tallers i treballs d’aula, té una finalitat pedagògica dirigida no sols al nostre alumnat, si no també, a tota la comunitat educativa en general.
Els seus principals objectius, a banda de tots els relacionats amb les programacions de diversos Departaments Didàctics, han estat els següents:

  • Donar a conèixer a l’alumnat i a tota la comunitat educativa els drets fonamentals reconeguts el la Constitució Espanyola.
  • Transmetre i difondre un llistat bàsic de coneixements jurídics que hem anomenat “Farmaciola de primers auxilis”.
  • Proporcionar atenció lletrada en defensa o reclamació dels drets fonamentals dels ciutadans.
  • Reflexionar i sensibilitzar al nostre alumnat respecte al significat de ser un ciutadà no sols referit als seus drets si no també a les seues obligacions i de la importància de la consciència col·lectiva partint de la formació i l’educació individual.

Així mateix, aprofitant el 35 aniversari de la carta Magna i el també 2n aniversari dels fets ocorreguts amb l’Institut en la “Primavera Valenciana”, enguany, hem pren la iniciativa de convocar aquesta 1ª edició del concurs “ELS DRETS FONAMENTALS: UNA IMATGE, UN DRET”, per tal d’impulsar l’activitat començada i realitzada a l’institut, i de donar-li forma física per a la seua difusió, a partir de treballs Plàstiques.

Tots aquests treballs, estaran exposats al públic des del dia 3 al 14 de febrer d’enguany en el Cor de la Capella de l’IES Lluís Vives i desprès, passaran a fer una ruta itinerant.
Els premis es lliuraran el dissabte dia 15 de febrer, a les 19:00h, a la Sala d’Actes de l’Institut i es celebrarà una gala la que participarà els nostre alumnat, el professorat, l’AMPA i membres de l’AJPV i en la que comptarem amb la presència dels membres del Jurat, tots ells notables membres del món de la cultura, l’art, la universitat i l’advocacia així com de la comunitat educativa de l’Institut.

Esperem que aquesta iniciativa sigui del vostre interès i vos animem a participar o, en qualsevol cas, gaudir de l’exposició dels treballs presentats i de la Gala de Premis del 1r concurs “ELS DRETS FONAMENTALS: UNA IMATGE, UN DRET”.

Perquè l’Educació pública és el nostre principi.
Perquè és el millor valor d’un país.
Perquè és el millor temps emprat.

19 bandes valencianes s’uneixen en el concert #primaveravalenciana del Palau de Congressos de València

Vilaweb retransmetrà el concert en directe des de la seua pàgina web

L’esdeveniment tindrà lloc el divendres 15 de febrer, a les 22.00h, en la sala principal del Palau

L’objectiu d’aquest concert és donar suport a la plataforma jurídica que defensa els processats en les càrregues policials de l’IES Lluís Vives en 2012

El concert arriba al Palau de Congressos amb la totalitat de les entrades venudes

El Palau de Congressos de València es prepara per a acollir el pròxim divendres 15 de febrer el concert #primaveravalenciana, un event que permetrà vore damunt del mateix escenari un total de 19 bandes valencianes unides totes elles per un mateix objectiu: recaptar fons que permeten a la Plataforma Jurídica Primavera Valenciana fer-se càrrec del seguiment dels expedients judicials, les sancions i els recursos dels encausats en les manifestacions de febrer de 2012 de l’IES Lluís Vives de València.

El concert està organitzat per l’Assemblea Global Lluís Vives i la Plataforma Jurídica Primavera Valenciana i es presenta amb la totalitat de les entrades venudes de la sala principal del Palau de Congressos de València (1500 localitats).

19 bandes unides per una causa

Els grups musicals que participen en aquest projecte són: Obrint Pas, La Habitación Roja, Senior i El Cor Brutal, Maronda, Aspencat, La Gossa Sorda, Pau Alabajos, Feliu Ventura, Manolo Tarancón, Cesk Freixas, Mr. Perfumme, Clara Andrés, Arthur Caravan, Galavera, Meritxell Gené, Julio Bustamante, El Diluvi, Tórtel i Emma Get Wild.

19 bandes d’estils ben diversos i que són molt representatives de l’excel·lent estat de salut que travessa la creació musical valenciana. Totes elles s’han oferit a participar de manera desinteressada en aquest concert per a recaptar fons que permeten a l’Associació Jurídica Primavera Valenciana i l’Assemblea Global Lluís Vives realitzar una defensa jurídica dels encausats i els processats de primer nivell que impedisca donar carta de validesa a una repressió policial i governamental sense precedents en la història de la València democràtica.

En el procés judicial aquestes plataformes estan disposades a arribar on calga per a denunciar la vulneració dels drets fonamental que van patir les persones encausades en la Primavera Valenciana i no aturar-se fins que la dignitat dels joves encausats siga restablerta i que la prepotència de les autoritats responsables i els excessos policials reben el càstig merescut.

Porres contra llibres

Aquesta iniciativa ha comptat també amb la col·laboració desinteressada de 13 editorials valencianes: Edicions 96, Bromera, L’Eixam, Andana, Denes, 3i4, La Casa Calba, Camacuc, Afers, Bullent, Perifèric, Nau i La Xara. Entre totes han aportat més de 1.500 llibres que seran repartits entre els assistents al concert en una acció que porta el lema de ‘Porres contra llibres’

Així mateix, la discogràfica castellonenca Bureo Músiques ha editat un CD que es composa d’una vintena de cançons dels grups que participen en #primaveravalenciana.

El concert estarà presentat per la periodista Amàlia Garrigós en col·laboració amb Eugeni Alemany i comptarà amb la participació especial de Toni de l’Hostal i Xavi Castillo. Serà retransmés per streaming a través de la plataforma Vilaweb.

#primaveravalenciana a Castelló

La recentment inaugurada Sala Zeppelin Live de Castelló s’ha unit també a la iniciativa #primaveravalenciana amb un concert de Rapsodes i Jerga Lírica el mateix divendres 15 de febrer i un altre de Pau Alabajos i Cesk Freixas el dissabte 16 de febrer. Els dos concerts són a les 22.30h.

Il·lustració de Paula Bonet per al concert solidari #PrimaveraValenciana

illustracio_paula_bonet

Un dels primers dibuixos que vaig fer il·lustrava uns versos de Pau Alabajos. Ara, tres anys després, té ganes de sortir del calaix on estava dormint, i, amb les galtes humides i el cor fet un drap, acabarà penjat en casa d’un centenar de persones. És la meva aportació a la #PrimaveraValenciana

Uno de los primeros dibujos que hice ilustraba unos versos de Pau Alabajos. Ahora, tres años después, sale del cajón donde estaba durmiendo y, ‘con los ojos húmedos y el corazón hecho un trapo’, acabará colgado en casa de unas cien personas. Es mi aportación a la #PrimaveraValenciana.

Ho hem aconseguit!

Hui hem passat els 33.500€ d’objectiu. Si has fet l’aportació al Verkami, en els propers dies et faran el gir a la targeta. Eixe és el comprovant de pagament que has de portar el dia del concert perquè te’l canviem pel Llibre-Invitació i la resta de recompenses que hages triat.

Si no has fet l’aportació, encara et quedes unes 40 hores i unes quantes entrades per fer-te amb elles. A què esperes? Fes la teua aportació al verkami!

Després de quasi un any de patir esta condemnada repressió per part de les forces policials i polítiques del govern, l’Assemblea Global de l’IES Lluís Vives sols pot que felicitar-vos per la vostra implicació.

Gràcies perquè no ens heu deixat sols. Gràcies per mostrar-nos el vostre suport. Gràcies per fer possible un concert que no és el final de la tasca, perquè al dia de hui, veiem que aquell disbarat de càrregues policials s’ha reforçat amb “càrregues” legislatives -com ara la llei de taxes-, però per damunt de tot la LOMQE, encara en preparació.

Darrere la cortina de fum dels disbarats de declaracions del ministre Wert, s’amaga que aquesta llei, sobre tot, vol la desarticulació social dels centres, tot desproveint de poder de gestió els consells escolars.

Això acaba amb la gestió democràtica dels centres i torna el poder a la direcció, que, com hem vist al Lluís Vives i altres centres, és més fàcil de controlar mitjançant l’amenaça.

Per això, amigues i amics de la Primavera Valenciana, a la batalla!

Voces de la #PrimaveraValenciana – “Café con vistas” de Radio Klara

Desde Café con Vistas apoyamos la iniciativa Concert #PrimaveraValenciana, que tiene como objetivo recaudar fondos para ayudar a costear las causas judiciales que todavía hay abiertas tras la lamentable muestra de represión policial contra estudiantes del IESLluis Vives, acontecida hace un año aproximadamente en lo que se conoce como la Primavera Valenciana.

Damos la voz a Félix Grande, abogado de la Asociación de Juristas Primavera Valenciana (AJPV); Enrique Dies, miembro de la Assemblea de Professors de l’IES Lluis Vives; y Clara Dies, alumna expedientada tras las manifestaciones de la Primavera Valenciana.

Font: Café con Vistas

Escola Valenciana dóna suport als actes de commemoració del I Aniversari de la Primavera Valenciana

El 15 de febrer se celebrarà el concert #primaveravalenciana on actuaran vora 20 grups de música valencians en favor de persones processades i expedientades durant les setmanes de reivindicacions d’un ensenyament públic i de qualitat.

Un dels primers actes que s’han anunciat ha estat aquest concert organitzat per l’Assemblea Lluís Vives i l’Associació Jurídica Primavera Valenciana. Serà el 15 de febrer a les 22:00 hores en el Palau de Congressos de València i es comptarà amb l’actuació de Feliu Ventura, Pau Alabajos, Cesk Freixas, Meritxell Gené, Emma Get Wild, Obrint Pas, Aspencat, Mr. Perfumme, Tórtel, La Habitación Roja, El Diluvi, Julio Bustamante, La Gossa Sorda, Clara Andrés, Maronda, Manolo Tarancón, Sénior i el Cor Brutal, Arthur Caravan, Galavera.També col·laboraran en l’acte Xavi Castillo, Toni de l’Hostal i Eugeni Alemany.

Per asssitir a la compra d’entrades i la informació detallada del concert CLIQUEU ACÍ

Font: Escola Valenciana

Josep Lluís Bausset hauria acudit al concert de la #PrimaveraValenciana

baussetJosep Lluís Bausset, traspassat a l’edat de 101 anys, hauria acudit al concert de la #PrimaveraValenciana.

Este escrit que ens ha fet arribar la seua família el va fer uns dies abans de la seua mort.
Davant d’això, jo també sóc un indignat, com els estudiants del Lluís Vives i amb ells haguera eixit al carrer, si no fora pels meus anys! Però estic al costat d’aquests joves, que com jo als anys trenta, també lluiten per la democràcia. Estic al costat de tots aquells que lluitem pels drets nacionals i la dignitat d’un País Valencià lliure i sobirà!

Jo no ho voré tot això perquè tinc molts anys! Però tinc confiança que el futur serà dels nostres fills i que ells sí que voran la llibertat de la nostra terra“.

RESOLUTIONS OF THE ‘GENERAL ASSEMBLY LLUÍS VIVES’

logo_vivesThe ‘General Assembly Lluís Vives’, integrated by members of the entire school’s community  has  met on January 15 2013 in order to show their condemnation of the degrading condition of public education as well as of our fundamental rights.

First of all, a couple of things should be brought to mind.

On February 15, 2012, a group of students from our school was beaten by the police with disproportioned violence after demonstrating in the middle of the road  during 10 minutes. Clashes, beatings and detentions followed up till February 20. The young demonstrators were neither violent nor ready to cope with such display of  despotic and repressive power. We parents were not ready either to be taken back to a time in our country’s history where baton-wielding policemen was the usual method to end up pro-democracy demonstrations.

Such actions inflicted physical and psychological damage to many students and our school’s community was forced to come together so as to provide support of all kinds which should restore  normality. That was not an easy assignment, though, but the year came to a positive final conclusion in terms of academic results and to outstanding University access grades.

We would also like to remark the great job done by our headmaster Carmina and the rest of the school’s managing board, who led the way in helping the students to get back to everyday’s work despite the unjustified, outdated violence they had undergone. Instead of repression, normality in school life was restored by the students’ own responsible initiative. We want to express our deepest thankfulness to the school management as well as report and condemn the great amount of political pressure they have since suffered from our local educational authorities, and meaning further cutbacks and restrictions concerning school life. Their attitude was at all time appeasing and constructive.

Last year’s incidents also brought about great number of detentions, claims sued at Court, injuries and medical reports, identifications and penalties. Legal assistance therefore became an essential part of the school’s support network. Highly efficient, on-the-spot legal aid was soon offered by a group of lawyers on a free of charge basis. Over the past year, they have also established themselves as ‘Associació Jurídica Primavera Valenciana‘. Except for two penalties, all files against students have been either solved in their favour or suspended by  judges, who have in some cases publicly expressed their proximity to the students’ attitude.

Numerous hearings still remain to be attended, and over 70 out of 231 penalties sued by the Government’s Delegate have been appealed. Bludgeoned children and bludgeoned rights remain to be defended at court, but this time not only have  our rights been beaten but also taxed through the new law which will  charge higher taxes for legal defence, on a clearly dissuasive strategy against the defence of civil rights.

This is only last year’s memorandum, but it is by no means the end of the story. However absurd the police raids may have been, they appear to us so much more lethal today when flanked by a hoard of legal measures such the new ‘law of legal taxes’ and the new LOMCE-education law.

Behind the nonsensical words of the Minister of Education, Mr Wert, lie the dismantlement of the public schooling system and the disappearance of school boards, where teachers, parents and school workers have a say on the school’s management.

Democracy will disappear from schools and power will return to school headmasters, who will stand as lonely characters more easily prone to give in to political pressure. The new law will subordinate education to market laws and will continue to pack our schools with 40 students per classroom. Quality tests will be outsourced in spite of our staffs of qualified teachers and the education system will turn towards social segregation.

Our schools will cease to be a place where the potentials of future citizens can be enhanced through learning and culture, and will no doubt become a huge social filter, where our background will add to the system in letting us fall where we “naturally” belong.

One year has passed and as teachers, families and students, we are perfectly aware that we are not able to rely on our present Government to provide for and take care of the quality and universality of the public schooling system, as stated in our Constitution. That is the reason why none of us should march alone in defence of these ideals, since repression has grown strong, multifaceted and complex.

That is why the General Assembly of IES Lluís Vives and the ‘Associació Jurídica Primavera Valenciana’ are making a call for the ‘Primavera Valenciana Anniversary Concert’, which will be held on February 15 at the  ‘Palau de Congressos’ in Valencia, where more than 20 artists and music bands will be showing their work on a non-profit basis.

That is why we have set ourselves to collect funds which should provide us with a solid network for the defence of our civil rights.

That is why our voices must be heard  together for the preservation of our public services.

That is why we must become aware and committed to the construction of our state of rights. Only by daily, active participation within institutions and collective organizations, shall we manage to withstand these modern totalitarian raids in all fields, and the subsequent and calculated moves towards brutal privatization.

Just as voting every four years will not be a guarantee for our democracy, just as well monthly demonstrations will not open the doors to change. They are all necessary actions but not enough in number.

Society is not asking Why? or What for? any more. We all want to know How? Because the time it will take us to learn the answer will be the time which we are giving all those who are standing behind batons and unfair laws. The concert on 15F shouldn’t be a mere celebration, but the time and the place to say How.

That is also the reason why we want to thank all artists and professionals, as well as BarnaSants, in charge of production, and all those publishers participating in the project, for their social compromise. We would also like to thank the producers of the soon–to-be-premiered documentary ‘Estudiar en Primavera’, for their vital task of publicity and diffusion in the media. They are all great samples of personal involvement and concern for social construction, which will make us better people and a better country in a deeper and longer-lasting way than gross national income.

 

            València, January 16th  2013